Işık Elpek

Işık Elpek

1988 yılında

PERA Reklam’da kültür ve sanat iletişimi alanında çalışmaya başlar. 1992-1994 yılları arasında Interpress Yayın Grubu’nda Halkla İlişkiler Bölüm Koordinatörlüğü ve Başkanlığı görevlerini yürütür. 1994 yılında itibaren toplumsal değer üreten projelere yönelir, bu alanda uzmanlaşır.

1996 yılında

Türkiye’de ilk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi olarak kabul edilen “Aygaz Ev Kazalarına Karşı Uyarıyor” projesini yönetir. Ardından Eczacıbaşı Holding SOLO markası için gerçekleştirdiği Hijyen Projesi, BM Özel Ödülünü alır. (Bu iki proje UNDP tarafından sürdürülebilir kalkınma için dünyaya örnek olarak açıklanan 3 proje içinde yer alır.)

2008 yılında

Falım markası ve TEMA Vakfı işbirliğinde yürüttüğü ‘Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz Projesi’ markaya katkıları ölçülen, başarılı iş sonuçlarına ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşan ilk kalkınma projesi olur. Yerel değerlerin ve biyoçeşitliliğin korunması, sürdürülebilir kalkınma alanlarında kamu ve özel sektör tarafından model alınır.

2021 yılında

İŞGYO markası, TOÇEV ve Koç Üniversitesi işbirliğinde ‘Benim Yaratıcı Dünyam’ Projesi ile çocuklarda yaratıcı düşünme, üretme ve yaşama kapasitesini geliştirmeye odaklanan programı yönetir. Programın etki değerlendirme ve etki ölçümlenmesi ‘altın standart’ olarak nitelendirilen deneysel bir yöntem ile yapılır. Alınan oldukça anlamlı sonuçlara dayalı olarak, Prof. Dr. Fuat Balcı ve ekibi tarafından hazırlanan makale Creativity Research Journal (“My Creative World (MCW): Improving creative thinking in elementary school-aged children) yayınlanmaya hak kazanır ve program (bilimsel) literatüre girer.

1996 – 2024 yılları arasında

Unilever Markaları, Banvit, Colgate, PepsiCo Lipton, Tetra Pak, Cadbury/Kraft markaları, Doğuş Holding, Nestle, Doğuş Çay, DASK, İş Bankası, İŞGYO, Gittigidiyor, Meta / Facebook markaları için yürütülen sosyal proje ve sosyal yatırım programlarının yanı sıra kamu ve sivil topluma yönelik destek programları, eğitimler gerçekleştirir.

Stratejik Sosyal Etki Yönetimi, Sosyal Paydaş Analizi, Kurumsal Gönüllülük Eğitimi ve Model Uygulamalar, Sürdürülebilirlik için Farkındalık Programı ve Eğitimi hizmet başlıklarında özgün iş modelleri ile İŞGYO, DASK, Koç Holding, Yapı Kredi Bankası, Pfizer, BKM (Bankalar Arası Kart Merkezi), Olmuksan IP, Astra Zeneca, Santa Farma markaları için çalışır.

2024

30.Yılında;
Sosyal Etki Yönetimi hizmetinden beklentileri, mesleğin ihtiyaçlarını yakın gelecek öngörüleri ile birlikte değerlendirerek çalışmalarını ‘Sosyal Sürdürülebilirlik Yönetimi’ kapsamına genişletir, stratejik, entegre ve bütünsel bir yaklaşıma taşır.

Sosyal yatırımların ölçme ve değerlendirme ihtiyacına yönelik bağımsız sosyal etki değerlendirme çalışmalarına ek olarak finansal etki ölçümleme için FinAs ve marka etki ölçümleme için MEFAs markaları altında, çözüm ortakları ile yeni ölçme ve değerlendirme araçları geliştirir.

Sürdürülebilirlik disiplininin sosyal boyutu olan Sosyal Sürdürülebilirlik alanına odaklanma ve bu bağlamda bilgi ve veri üretme amacıyla çalışmalarına başlayan Sosyal Sürdürülebilirlik Platformunun kurucuları arasında yer alır.